ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ & PARTY ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12/2014


Η Κινηματογραφική Λέσχη Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής, παρουσιάζει την Παρασκευή 19/12 στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο, την ταινία:

“Ο Υπναράς” (TheSleeper) Η.Π.Α. – 1973 – 89΄- Έγχρωμο.

Σκηνοθεσία:
Woody Allen
Με τους: Woody Allen, Diane Keaton, John Beck, Mary Gregory, Don Keefer, John McLiam, Bartlett Robinson, Chris Forbes

Μια νοσταλγική ματιά στο μέλλον από τον Γούντι Άλεν

Υπόθεση: Ο Μάιλς Μονρό, ένας Νεοϋορκέζος τζαζίστας, εισάγεται στο νοσοκοµείο για να υποβληθεί σε µια εγχείρηση ρουτίνας. Τίποτε δεν πάει καλά κι ο ήρωας βρίσκεται να καταψύχεται για διακόσια χρόνια με σκοπό να διατηρηθεί ζωντανός. Ξυπνά εν έτει 2174 σ' έναν κόσµο, που του είναι εντελώς άγνωστος, εκτός από κάποιες σταθερές «αξίες», όπως τα Mac Donald’s και βρίσκεται αντιµέτωπος µε έναν ολοκληρωτικό κόσµο. Ξένος σε µια ξένη χώρα θεωρείται δηµόσιος κίνδυνος κι αναγκάζεται να µεταµφιεστεί σε ροµπότ για να προστατευτεί. Το ερωτικό στοιχείο είναι και πάλι παρόν στο κωµικό ειδύλλιο που αναπτύσσεται όταν πηγαίνει ως υπηρέτης στο σπίτι µιας νεαρής κοπέλας.

Σημερινά όνειρα, αυριανοί εφιάλτες
Ένας προειδοποιητικός μύθος, ο «Υπναράς» σατιρίζει όλα τα κακώς κείμενα της εποχής, προβάλλοντάς τα στο μέλλον. Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί μια απ’ τις μεγαλύτερες ειρωνείες της. Παρόλο που ο Μάιλς κοιμόταν για 200 χρόνια, οι πραγματικοί υπναράδες είναι η Λούνα και η ευνοούμενη μέση τάξη που διαμόρφωσε ένα μέλλον συμβιβασμού. Αρκετά εσωτερικά γυρίσματα στον «Υπναρά» εμπεριέχουν ακριβείς αναπλάσεις των σκηνικών της κλασικής επιστημονικής φαντασίας όπως το «Μετρόπολις» και η «Οδύσσεια του Διαστήματος: 2001».

Τζαζάροντας το μέλλον
Ο Άλεν που έπαιζε κλαρινέτο στο soundtrack του «Υπναρά», ήδη έπαιζε τζαζ με την ορχήστρα Ragtime στο Michael’sPub του Μανχάταν για 20 χρόνια.
Την ταινία θα προλογίσει, το μέλος της ομάδας,  Τώνια Γλυνού.

(Η χορηγία των ταινιών είναι ευγενική παροχή της New Star και του κ. Βελισσάριου Κοσυβάκη.)

Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει PARTY “TO KNOW US BETTER” με dj τον Νάσο Αργυρίου, για το κλείσιμο του πρώτου κύκλου προβολών της κινηματογραφικής μας λέσχης. Είστε όλοι καλεσμένοι!

Η Υπεύθυνη της Κινηματογραφικής Λέσχης: Στάικου Σέβη.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος   Η Γ. Γραμματέας

Νίκος Κασόλας     Σοφία Ασιακίδου