Η κινηματογραφική λέσχη του Π.Κ. πάει σινεμά στην πόλη

Η κινηματογραφική λέσχη του Π.Κ. πάει σινεμά στην πόλη και καλεί τα μέλη και τις/τους φίλες/ους, να παρακολουθήσουμε μαζί την ταινία «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι » του Μάρτιν ΜακΝτόνα, την Τρίτη 6/02/2018 στις 20:00, στον κινηματογράφο «Αλεξάνδρα Europa Cinemas Digital» (Πατησίων 77-79 & Λεωφ. Αλεξάνδρας, στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια), με γενική είσοδο 7,50€ για 2 άτομα.

Υπόθεση:
Μια μητέρα στη μικρή πόλη του Έμπινγκ, στο Μιζούρι, αναζητά ακόμη απαντήσεις για το φόνο της κόρης της λίγους μήνες πριν, ένα έγκλημα που δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα λόγω της απραγίας του τοπικού σερίφη. Ή τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζει η ίδια, έχοντας στο μυαλό της μια ολόκληρη λίστα ενεργειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πιθανή σύλληψη του δράστη. Οταν, λοιπόν, αποφασίσει να αγοράσει τρεις παλιές διαφημιστικές πινακίδες στον εγκαταλειμμένο παλιό δρόμο που οδηγεί στην πόλη για να δημοσιοποιήσει την κατηγορία της (αν και «οι ερωτήσεις δεν αποτελούν κατηγορίες», όπως πολλαπλώς επισημαίνεται στην ταινία), οι πράξεις της όχι απλώς θα εκθέσουν τον σερίφη αλλά θα στρέψουν και ολόκληρη την πόλη εναντίον της, ανοίγοντας παλιές πληγές, ξύνοντας τραύματα που δεν έχουν ακόμα επουλωθεί και αποκαλύπτοντας έναν ανεμοστρόβιλο αντικρουόμενων συναισθημάτων, που ενσωματώνουν το χιούμορ, τη συγκίνηση και την ουσία της θλίψης σε μια τραγική αφήγηση που προδίδει την ιδιοφυΐα του Μάρτιν ΜακΝτόνα («In Bruges», «Επτά Ψυχοπαθείς»), με κάθε πιθανό τρόπο.

Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ και Σεναρίου.

(ραντεβού στις 19:40, έξω από τον κινηματογράφο, δε θα έχει προηγηθεί κράτηση θέσεων)


Η υπεύθυνη της κινηματογραφικής λέσχης Στάικου Σέβη