ΣΟΦΙΚΟ - ΚΟΡΦΟΣ

Το Ορειβατικό τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου, διοργανώνει   ορειβατική εξόρμηση στο:

«ΣΟΦΙΚΟ - ΚΟΡΦΟΣ» 
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 / 10 /2018

Αναχώρηση στις 07:30 από Π.Κ. Η αφετηρία είναι στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Σοφικό (450μ.) και η πορεία μέσα από τις γειτονιές του Σοφικού. Περνά αρχικά από το πετρόχτιστο θέατρο «Σολυγεία», από όπου έχει κανείς πανοραμική εικόνα του χωριού.

Στη συνέχεια η πορεία ακολουθεί μονοπάτι μέσα από το πευκοδάσος του «Παπαδά» για να καταλήξει σε ελαιώνα στην θέση «Λαρίσι», όπου βρίσκονται οι ναοί των «Ταξιαρχών» και «Αγίας Τριάδος» (Βυζαντινά-μεταβυζαντινά μνημεία). Ακολούθως, η διαδρομή συνεχίζει στο εκπληκτικής ομορφιάς παλιό ημιονικό δρόμο ( μέσο πλάτος 2μ. αναλημματικός, σε πολλά σημεία με μεγάλου ύψους τοιχοποιία και πέτρινη γέφυρα κατασκευής του 17ου αιώνα στην θέση «Βαθύ ρέμα»), επικοινωνίας του Σοφικού με τον όρμο του Κόρφου, ο οποίος ήταν σε χρήση μέχρι το 1968, όταν και κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας προς την πλευρά του Σοφικού.  Στη  διαδρομή αυτή βλέπουμε τμήμα του όρμου του Κόρφου από ψηλά, το όμορφο ρέμα του «Ζάστανι» και το ναό της «Αγίας Άννας» (παλιό μοναστήρι - μεταβυζαντινό μνημείο).

Η διαδρομή ολοκληρώνεται με την άφιξη στην παραλία του Κόρφου ( Λούτσα Τσίγκου), όπου όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα και να δοκιμάσουν τους ψαρομεζέδες στις ταβέρνες του χωριού. Το μονοπάτι είναι 11 χιλιόμετρα σηματοδοτημένο με μπλε χρώμα.

Διάρκεια : 5 ώρες περίπου, Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη.

Αρχηγοί: Μενύχτας Κώστας  6974840009, Χασιώτης Γεράσιμος 6955997491

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΛΗ: 12,00€   ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ: 15,00€

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και εξόφληση μέχρι Τετάρτη 10/10  στη γραμματεία του Π.Κ.


Η υπεύθυνη του Ορειβατικού Τμήματος
Μαρία Σκαφίδα