ΤΜΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Ως τμήμα Ειρήνης και Οικολογίας μέσα από τις δρασεις μας (ομιλιες, συζητήσεις, προβολές ταινιων, ντοκυμαντερ κ.α), προσπαθούμε να αναδείξουμε τις αιτίες που γεννούν τους πολέμους και να καταδείξουμε τους ενόχους από τη μια, και από την άλλη τις αιτίες που συμβάλλουν στην οικολογική καταστροφή (κατεστραμμένα δάση από πυρκαγιές, μόλυνση θαλασσών, υπογειου και υδατινου πλουτου, πλημμύρες) σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε στην αφύπνιση συνειδήσεων και να δημιουργήσουμε ρήγματα σε απόψεις που οδηγούν στον εφησυχασμό και την αδράνεια.
 
Σήμερα, που οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεγάλων ομίλων για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και δρόμων ενέργειας με ταυτόχρονη τεραστια συγκεντρωση βαρεων οπλικων συστηματων, στολων, αεροπορικών δυνάμεων και αναβιωνει ο εφιάλτης του πυρηνικού ολέθρου σε Νότια Κινεζικη θάλασσα, Κορεατικη χερσόνησο, Αν. Μεσόγειο, Αφρικη, Μεση Ανατολη και Αν. Ευρωπη θεωρουμε οτι ειναι πρωτίστως ευθυνη μας να τα αναδείξουμε και να τα προβάλουμε. Σήμερα που το ΝΑΤΟ η ΕΕ και οι συμμάχοι των από τη μια και η Ρωσία, Κίνα με τους δικούς τους συμμάχους από την αλλη αναβαθμίζουν συνεχώς τα οπλικά τους συστηματα και τη στρατιωτική τους παρουσία εμείς δεν μένουμε αδιάφοροι.  Σήμερα που ισχυρές περιφερειακες δυνάμεις όπως η Τουρκία και το Ισραήλ αντιμετωπίζουν με αυξημένη επιθετικότητα το ενδεχόμενο απωλειών απο κυοφορούμενες γεωπολιτικές ανακατατάξεις,  Σήμερα, που στα Βαλκανια αναζωπυρονονται εθνικιστικες συγκρουσεις και ερχεται στο προσκήνιο το θέμα αλλαγης συνόρων, Σήμερα, που η σημερινή κυβέρνηση στα χνάρια των προηγούμενων  βαθαίνει την εμπλοκη της χωρας μας στα σχεδια του ΝΑΤΟ στην προσπάθειά της να αναδειχθεί σε ενεργειακο και διαμετακομιστικο κόμβο, ανανεώνει τη συμφωνία για τη βάση της Σούδας και εκσυγχρονίζει τη βάση του Αραξου για την μεταφορά πυρηνικών κεφαλων απο τη βαση του Ινστριρλικ της Τουρκίας, θεωρούμε ότι πρέπει να τα φέρουμε στο προσκήνιο, να τα  αναδείξουμε.
 
Από την άλλη οι τεράστιες καταστροφές στο δασικό χαρτη της χώρας απο τις πυρκαγιες, το ξεφύτρωμα αιολικών παρκων σε καμμενες δασικες εκτασεις, η μολυνση θαλασσων με προσφατο παραδειγμα τον Σαρωνικό, οι καταστροφικες πλημμύρες ειναι θέματα που μας απασχολούν.
 
Καλούμε τους συναδέλφους που ανησυχούν για τα παραπάνω και θέλουν να πλαισιώσουν τις δράσεις του τμήματος να έλθουν σε επαφή μαζί μας. Κάθε Δευτέρα στις 7 μμ  έχουμε τη συνάντησή μας στο Π.Κ.
 
Για το τμήμα Ειρήνης και Οικολογίας
Μπέη Βασιλική
Τηλ 6973983848