ΤΜΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Το τμήμα Ειρήνης και Οικολογίας με απόφασή του,  θα συμμετάσχει στο κάλεσμα των σωματείων Αττικής σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μάρτη, στις 10.00 π.μ., στον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ» (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας) με θέμα:
 
ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ  ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
 
Σήμερα που ξεδιπλώνονται επικίνδυνα οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών και υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Αν. Μεσόγειο και στη Β. Αφρική με αποτέλεσμα νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές, θεωρούμε ότι κανένας δεν πρέπει να αποστασιοποιηθεί.  Θεωρούμε ότι είναι πρόσχημα οι πρόσφυγες. ΕΕ και ΝΑΤΟ ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου . 
 
Ως τμήμα Ειρήνης και Οικολογίας του Π.Κ,  κρίνουμε ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή μας στο παραπάνω κάλεσμα. Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία θέση στο Αιγαίο. Θεωρούμε ότι είναι άκρως επικίνδυνη η απόφαση της χώρας μας για συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να κλείσουν όλες οι βάσεις στη χώρα μας.
 
Απομονώνουμε τις  εθνικιστικές και φασιστικές  αντιλήψεις  που σπέρνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.
 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ένα ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά των στα κράτη προορισμού των με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. 
 
Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 1μμ στα Προπύλαια και  πορεία που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΕ στις 1μμ.
 
Η υπεύθυνη του τμήματος 
Μπέη Βασιλική