ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ 3 - 4/12/2016

ΧΑΝΙΑ-ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ-ΜΗΛΙΕΣ-ΒΥΖΙΤΣΑ
 
1η ημέρα (3/12): Αναχώρηση στις 07:30 από το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΕ για το γραφικό Πήλιο με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο Πήλιο και αρχίζουμε την περιπλάνησή μας από τα πανέμορφα Χάνια, σε υψόμετρο 1.190 στις πλαγιές του Πηλίου που αγκαλιάζονται από όμορφα δάση με έλατα, οξιές και καστανιές. Χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια θα πάμε στη Μακρυνίτσα, που κουρνιασμένη στην απότομη πλαγιά του βουνού, στέκεται σαν ακοίμητος βιγλάτορας πάνω από την πόλη του Βόλου. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας και να περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου θα θαυμάσουμε τη μαρμάρινη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές και το ξακουστό καφενείο «Θεόφιλος» με τη τοιχογραφία του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην παραδοσιακή Πορταριά, με τα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά καλντερίμια με τη πανοραμική θέα και την όμορφη πλακόστρωτη  πλατεία. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Βόλου, με τα φημισμένα τσιπουράδικα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ ελεύθερο για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα (4/12): Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο παίρνοντας  μαζί μας τις αποσκευές, για να πάρουμε μια τελευταία γεύση από τις ομορφιές του Πηλίου, θα επισκεφθούμε το γραφικό κεφαλοχώρι Μηλιές, ένα από τα αυθεντικότερα Πηλιορείτικα χωριά, δημιουργικό καταφύγιο πολλών ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης. Επόμενος σταθμός μας, ένα από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά χωριά του Πηλίου, η Βυζίτσα είναι ένας διατηρητέος οικισμός που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν το γνήσιο πηλιορείτικο τοπίο. Η περιπλάνηση στα λιθόστρωτα καλντερίμια της μεταφέρει τον επισκέπτη νοερά σε μια άλλη εποχή. Τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά (πολλά έχουν μετατραπεί σε ξενώνες), τα παραδοσιακά πηλιορείτικα σπίτια, οι πέτρινες βρύσες και η πλούσια βλάστηση στο εσωτερικό του οικισμού φτιάχνουν ένα σκηνικό ιδανικό. Το κεντρικό πέτρινο καλντερίμι οδηγεί στη μεγάλη πλατεία του χωριού με τα πανύψηλα πλατάνια, όπου την παράσταση κλέβει η σκεπαστή κρήνη που έχει δροσερό νερό όλο το χρόνο. Πολλές από τις εκκλησίες του χωριού είναι αληθινά μνημεία. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στον Βόλο για φαγητό και ελεύθερο χρόνο.  Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τη πόλη μας, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ. Άφιξη το βραδάκι.
 
 
Περιλαμβάνει:
Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν 
Διαμονή στο ξενοδοχείο PARK HOTEL με πρωινό μπουφέ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ.
 
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ    MEΛH: 90€       ΜΗ ΜΕΛΗ: 100€ 
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ            MEΛH: 75€       ΜΗ ΜΕΛΗ: 85€
ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ          ΜΕΛΗ : 70€      ΜΗ ΜΕΛΗ: 80€ 
 
*Παιδιά έως 10 χρονών δωρεάν στο δωμάτιο των γονιών τους 
*Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 25 άτομα.
 
Δήλωση συμμετοχής – ακυρώσεις μέχρι 24/11 με εξόφληση στο ταξιδιωτικό γραφείο LEONIDAKOS TRAVEL AG.IOANNOU 18-20 AG.PARASKEVI 15342 TEL : 210 82 18 446, FAX : 211 2260952 προσερχόμενοι στο γραφείο μας ή καταθέτοντας στην ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα, ΙΒΑΝ GR270110 4020 0000 4027 4853 106 αναφέροντας το ονομ/νυμο του συμμετέχοντος.
 
Η υπεύθυνη του εκδρομικού
Φωτεινή Παπαδοπούλου