ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Εκδρομή στο Καρπενήσι
ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 23 – 24 Νοεμβρίου 2019
   
 
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 
Αναχώρηση από το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Αττικής στις 08:00. Στη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρξουν στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο Καρπενήσι, μία πόλη που αναπαύεται νωχελικά στην αγκαλιά του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, πνιγμένη στο έλατο, καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες που μαστιγώνουν την κορυφή του. Μια πόλη που έχει να διηγηθεί πολλά, κουβαλώντας στις πλάτες της ζωντανή την ιστορία και που διακρίθηκε για την προσφορά της στην πατρίδα, καθώς πρωτοστατούσε πάντα στους εθνικούς αγώνες.  Πρώτη μας επίσκεψη στο Μεγάλο Χωριό. Σε αυτή τη γωνιά της Ευρυτανίας η φύση οργιάζει: βουνά, πηγές, ποτάμια και καταρράκτες, φαράγγια. Οι βόλτες μέσα στο χωριό με τα πλακόστρωτα δρομάκια θα σας ενθουσιάσουν, αφού τα παλιά πέτρινα σπίτια ολοένα και αναστηλώνονται. Αγοράστε τοπικά προϊόντα ενώ μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο καφενείο της Κυρά Παρασκευής για ροφήματα και σπιτικά γλυκά.  Επίσκεψη σε ταβέρνα της περιοχής για φαγητό εξ ιδίων και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε το χωριό Κορυσχάδες, το οποίο συνδέθηκε με την Εθνική Αντίσταση. Στο Ιστορικό σχολείο, το οποίο πλέον λειτουργεί ως Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, τον Μάιο του 1944, έλαβε χώρα η πρώτη Εθνοσυνέλευση με διοργανώτρια την Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ). Επιστροφή στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΟΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΑΘΗΝΑ 
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για τον Προυσό.  Μέσα από μια πανέμορφη και κατάφυτη διαδρομή.  προορισμός μας, ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Ρούμελης, η Παναγία του Προυσού.  Το όνομά της το οφείλει στη θαυματουργή Εικόνα της "Κυράς της Ρούμελης", της Παναγίας Προυσιώτισσας, ή "Μπουρσιώτισσας όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που η παράδοση τη συνδέει με την Εικονομαχία του Θεόφιλου (829-842). Για να γλιτώσει η εικόνα έφυγε από την Προύσα (Βιθυνίας) και με θαυματουργό τρόπο βρέθηκε στην τότε απόρθητη σπηλιά, σημερινό καθολικό της μονής. Στη μονή λειτουργεί το "Ιστορικό της μουσείο" με αξιόλογα εκθέματα, όπως εικόνες από τον 15ο αιώνα, ιερά σκεύη, λειψανοθήκες, δισκοπότηρα, χειρόγραφοι κώδικες, τα άρματα του Καραϊσκάκη κ.α.  Στάση για φαγητό, εξ ιδίων.  Ελεύθερος χρόνος για την τελευταία μας βόλτα στο Καρπενήσι και εν συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.  Άφιξη στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.
 
 
ΗΟΤΕL  AVARIS 5*
 
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ      ΜΕΛΗ: 97 €   ΜΗ ΜΕΛΗ: 102€
                                ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΜΕΛΗ 132€ ΜΗ ΜΕΛΗ 137€
Επιβάρυνση μονόκλινου:  35 €
 
Στην τιμή περιλαμβάνονται : 
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα (το οποίο θα διαθέτει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα καταλληλότητας).
Έμπειρος οδηγός του γραφείου μας.
Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο, σε δίκλινο δωμάτιο, ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (1 πρωινό και 1 δείπνο).
Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής (από το πολιτιστικό κέντρο).
Ασφάλιση Αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη.  Αρ. Συμβ.  63330.
Φ.Π.Α. 
 
Δεν περιλαμβάνονται :
O φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο, 4€ ανά δωμάτιο.
Είσοδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων.
Ποτά στα γεύματα, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 
 
Δήλωση συμμετοχής στο τουριστικό Γραφείο  @t  ΗΟLIDAYS, στο τηλέφωνο 210-3311900 / Γκόργκα Έφη  (09:00 – 15:00) efi@atholidays.gr.
Προκαταβολή 50€  έως 20 Οκτωβρίου.
Εξόφληση έως 10 Νοεμβρίου.
Τραπεζικός λογαριασμός:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ. Λογ.: 50 4509 2938 591
IBAN: GR 02 0172 0450 0050 4509 2938 591
Δικαιούχος:  At Holidays Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
 
Αιτιολογία κατάθεσης:  ονοματεπώνυμο και τον κωδικό «ΟΤΕ»
 
Σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 20/10 τα χρήματα δεν επιστρέφονται
Οι θέσεις καθορίζονται από την ημερομηνία πληρωμής
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί όλο χωρίς καμία παράλειψη
 
 
Η υπεύθυνη του τμήματος
Τούλα Μπελίτση