ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 4-7/7/2014

(ΤΣΕΣΜΕ – ΒΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΤΖΕ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΪΒΑΛΙ)
4 ΗΜΕΡΕΣ /3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ- ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

                               
1η ημέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/7, ΑΘΗΝΑ - ΣΜΥΡΝΗ  (ΤΣΕΣΜΕ-ΒΟΥΡΛΑ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ)
Συγκέντρωση στις 09.30πμ στο Π.Κ. και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πτήση στις 12.50 για το αεροδρόμιο “ΜENDERES” της Σμύρνης. Άφιξη και αναχωρούμε για το ΤΣΕΣΜΕ. Άφιξη και περιήγηση στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα BΟΥΡΛΑ. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα). Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου.  Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την Σμύρνη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 5/7, ΣΜΥΡΝΗ  – (ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ-KOYΣΑΝΤΑΣΙ)
Μετά το πρόγευμα  εκδρομή στην καλύτερα διατηρημένη αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο. Ο άφθονος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για το χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ, γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια. Στη συνέχεια σύντομη επίσκεψη στο ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ και επιστροφή στη Σμύρνη για να γνωρίσουμε την πανέμορφη παραλιακή πόλη, λίκνο της Ιωνικής τέχνης με έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι (PΑSPORT), το ΚΟΡΔΕΛΙΟ, την κεντρική πλατεία με το ρολόι, την περιοχή του ΑΛΣΑΝΤΖΑΚ (ALSANCAK) και τα γραφικά σοκάκια της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.  Δείπνο & διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 6/7, ΣΜΥΡΝΗ - (ΑΙΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ)
Πρωινό και αναχώρηση για τις Κυδωνίες (Αιβαλί). Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Αποτελεί το εμπορικό κέντρο της περιοχής, μετά το Αδραμύττιο. Στην ξενάγηση μας μεταξύ άλλων θα  θαυμάσουμε τον ωραίο αιγιαλό στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" και οι άλλοτε εσωτερικοί λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πέργαμο για να θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη.  Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου.  Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, ενός από τα κέντρα της αρχαιότητας που δημιουργήθηκε προς τιμήν του θεού της ιατρικής, Ασκληπιού. *  Αν ο χρόνος το επιτρέψει θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της Σμύρνης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση. 
 
4η Ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 7/7, ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στις 11.10. Άφιξη στις 12.10 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μεταφορά στα γραφεία του Π.Κ.
 
ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: ΜΕΛΗ: 368€ ΜΗ ΜΕΛΗ 388€
                                    ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:  ΜΕΛΗ: 430€ ΜΗ ΜΕΛΗ: 450€
 
                        ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Σμύρνη-Αθήνα με απευθείας πτήση της Pegasus Airlines
 • Μεταφορές από το αεροδρόμιο - ξενοδοχείο και ξενοδοχείο-αεροδρόμιο
 • Εκδρομές – ξεναγήσεις – περιηγήσεις  πρόγραμμα
 • Τρείς (3) διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* (HOTEL ΒLANCA 4*) στη Σμύρνη
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Ελληνόφωνο ξεναγό στις ξεναγήσεις
 • Ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
 • Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους
 
ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ:
ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ 12:50 – 13:45
ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ 11:10 – 12:10
 
Δηλώσεις με προκαταβολή 200€ έως 11/6 και εξόφληση έως 17/6 στο γραφείο ταξιδίων ΚΥΚΛΟΣ TRAVEL στην κα Λαγκαδινού, Νίκης 23 – Αθήνα, ΤΗΛ. 2103225802 – 2103225175, Fax. 2103229933 – 2103229023. E-mail: circle@otenet.gr, www.kyklostravel.gr, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΡ. ΛΟΓ.  104/47151100 (ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ).

 • Με την κατάθεση της προκαταβολής θα πρέπει να προσκομίζετε φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 11/6 τα χρήματα ΔΕΝ επιστρέφονται.
 • Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα είναι επιτρεπτές σύμφωνα με τα ωράρια στους αρχ. χώρους ή μουσεία και τον χρόνο μας.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

H υπεύθυνη του εκδρομικού
Τούλα Μπελίτση
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος       Η Γ. Γραμματέας
Νίκος Κασόλας     Σοφία Ασιακίδου