ΜΑΛΤΑ 18-22/8/2017

Το νησί της μεσογειακής μεγαλοπρέπειας και της μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Τόσο κοντά στη χώρα μας, η μικρή Μάλτα είναι από τους ομορφότερους και – ανέκαθεν – από τους οικονομικότερους προορισμούς. Το νησί, το οποίο αναγεννήθηκε από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών (που έμεινε εκεί ως το 1798), ξαφνιάζει ευχάριστα τον επισκέπτη όταν ανακαλύπτει την πλούσια ιστορία του μέσα από τα μεγαλιθικά μνημεία, τις μεσαιωνικές πόλεις με τα μέγαρα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής, αλλά και τα χαριτωμένα χωριά, όπου οι κάτοικοι δεν χάνουν ευκαιρία να διασκεδάσουν με πανηγύρια, σχεδόν καθημερινά, στις γιορτές των αγίων. Από την άλλη, οι θαυμαστές των τεχνών αναγνωρίζουν τα περίφημα αρχιτεκτονικά μνημεία του Gerolamo Cassar, όπως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την πρόσοψη του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, αλλά και πολλά καταλύματα των «γλωσσών», τα έργα του Caravaggio, τα οποία ζωγράφισε για λογαριασμό των Ιπποτών.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Μάλτα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και πτήση με την Aegean Airlines. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας και αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε με τη βοήθεια της τοπικής ξεναγού για την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέττα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μάλτα – Μόστα – Μεδίνα –Ραμπάτ - Τα Άλι – Μαλτέζικες Φιέστες με show βεγγαλικών
Μετά το πρωινό μας  θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτας. Θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μοστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Mdina, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα μεταφερθούμε σε ένα από τα γραφικά χωριά της Μάλτας, για να  βιώσουμε παραδοσιακή Φιέστα, αφιερωμένη στον πολιούχο Άγιο του χωριού. Οι ντόπιοι ντύνονται με παραδοσιακές στολές και στο τέλος η βραδιά κλείνει με φαντασμαγορικό show βεγγαλικών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη γιορτή με ρίζες από την εποχή που ζούσαν οι Ιωαννίτες Ιππότες στο νησί.

3η μέρα: Μάλτα – Γκόζο (προαιρετικά)
Μετά το πρωινό, ξεκινούμε για την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησί Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Βικτώρια, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη σπηλιά όπου κατοικούσε η νύμφη Καλυψώ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μάλτα ελεύθερη ημέρα
Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σε κάποια οργανωμένη παραλία ειδικά στο βόρειο τμήμα του νησιού ή στην πισίνα του ξενοδοχείου σας. Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε το πάρκο Playmobil ή το χωριό του Ποπάυ. Το βράδυ μπορείτε να διασκεδάσετε στα μπαράκια του St.Julian’s.

5η μέρα: Μάλτα – Τρεις Πόλεις - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο για ψώνια και περιπλάνηση στα σοκάκια του νησιού με τα πανέμορφα σπίτια τους, χτισμένα από πορόλιθο. Αναχώρηση για τις «τρεις Πόλεις», την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σενγκλέα, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέττας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτήρια της Ιερής εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:
Ξενοδοχεία                                     Περίοδος                                 5 ημέρες
                                                                                          2κλινο    1κλινο    Παιδικό
HOTEL BE 4*                                 18-22/8                      € 459     € 629       € 399
GOLDEN TULIP VIVALDI 4*SUP.                                     € 559     € 779     € 499

Έκπτωση για τα μέλη του Πολιτιστικού 7%

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μάλτα – Αθήνα με την Aegean Airlines
• Μεταφορά από/προς αεροδρόμιο της Μάλτας
• 4 διανυκτερεύσεις με buffet πρωινό σε ξενοδοχείο 3*,4*  της επιλογής σας
• Ξενάγηση στη Βαλέτα με ελληνόφωνο ξεναγό
• Εκδρομή Μόστα, Μεδίνα, Ραμπάτ, Τα άλι
• Ξενάγηση στις Τρεις Πόλεις, Κοσπίκουα, Βιτοριόζα, Σενγκλέα
• Παρακολούθηση Φιέστας στα Μαλτέζικα Χωριά με
• φαντασμαγορικό show βεγγαλικών
• Ελληνόφωνος Αρχηγός όλο το 24-ωρο
• Τοπικός Ξεναγός
• Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης
• Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου του γραφείου μας

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Φόροι  (€150)
• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Προαιρετικές εκδρομές
• Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά

Πτήσεις με AEGEAN AIRLINES: 
ΑΘΗΝΑ - MAΛΤΑ 18/8 A3 690 08:40 09:20
ΜΑΛΤΑ - ΑΘΗΝΑ 22/8 A3 691 19:00 21:35


Δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο ταξιδίων  JOY TOURS, Πατησίων 162.
Υπεύθυνος κ. Παντελής Θέμελης. Tηλ. 210 8620103, 2130002250.

Τρόπος πληρωμής:
30% με τη δήλωση και εξόφληση 5 μέρες πριν την αναχώρηση.

Αριθμός λογαριασμού Τραπέζης:
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:  GR 9801 7200 9000 500 9070 598 600
Δικαιούχος: ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ


H υπεύθυνη του εκδρομικού
Φωτεινή Παπαδοπούλου