ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΟΝΙΤΣΑ

23-26/03/2024 ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

1η μέρα:  Σάββατο 23/3/24  ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΗΣΙ ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ-ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Αναχώρηση 07:30 π.μ. από Ομόνοια. Mέσω Ρίου–Αντίρριου και Άρτας θα φτάσουμε στα Γιάννενα και θα οδεύσουμε κατευθείαν προς στη λίμνη. Mε πλοιάριο περνάμε στο νησί της κυρά-Φροσύνης, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα σε τοπική ταβέρνα και την ευκαιρία γιατί όχι να δοκιμάσουμε βατραχοπόδαρα. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και επίσκεψη στο σπίτι–μουσείο που σκοτώθηκε ο Αλή Πασάς. Επιστροφή στα Γιάννενα. Το κάστρο της πόλης περιέχει το Φετιχέ Τζαμί, τον Τάφο του Αλή Πασά και το Βυζαντινό Μουσείο. Επίσης, θα σας συνιστούσαμε να επισκεφτείτε και το Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ, στην ακρόπολη των Ιωαννίνων. Περιήγηση αυτών και τέλος καταλήγουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : Κυριακή 24/3/24   ΚΟΝΙΤΣΑ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ-ΒΟΪΔΟΜΑΤΗΣ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Κόνιτσα. Πρώτος σταθμός το Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο με την αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου. Θα θαυμάσουμε το γιγάντιο άγαλμα του πολεμιστή στρατιώτη του ’40 που βρίσκεται στο λόφο Σειλητούρια, καθώς επίσης και το ¨ΟΧΙ¨ στην πλαγιά του λόφου του Προφήτη Ηλία που θυμίζει το Έπος του ’40. Έπειτα, πηγαίνουμε για το Μπουραζάνι, μια περιοχή πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα όπου ενώνονται τα νερά του Αώου–του Βοιδομάτη –και του Σαραντάπορου. Σειρά έχει το χωριό Μολυβδοσκέπαστη, χτισμένο σε πλαγιά του όρους Μεμέρτικα στην Ελληνοαλβανική μεθόριο. Θα επισκεφθούμε την Παναγία τη Μολυβδοσκέπαστη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του 7ου αιώνα που βρίσκεται σε απόσταση 400μέτρων από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Συνεχίζουμε για την κωμόπολη της Κόνιτσας, τόπο καταγωγής του  Πατέρα Παϊσιου όπου θα επισκεφθούμε την πατρική του Οικία. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Η περιοχή αριθμεί πολλά πέτρινα γεφύρια, ένα από αυτά είναι το γεφύρι της Κλειδωνιάβιστας (ή Βοϊδομάτη) του 1853 όπου θα θαυμάσουμε από κοντά ,στις όχθες του ποταμού Βοϊδομάτη, ο οποίος διασχίζει μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός από το 1973. Τέλος αργά το απόγευμα επιστροφή στα Γιάννενα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : Δευτέρα 25/3/24  ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μετά το πρωινό, η μέρα μας ξεκινά με την επίσκεψη του μουσείο ελληνικής ιστορίας κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, το Μadame Tussauds της Ελλάδας. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αρχοντικό ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής στο χωριό Μπιζάνι. Ύστερα, θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Περάματος. Mόλις 5 χλµ. από την πόλη, ένα ασβεστολιθικό υπόγειο 14.800 τ.µ. µε 19 είδη σταλακτιτών, σταλαγµιτών και άλλα σπηλαιολογικά ευρήµατα. Ανακαλύφθηκε κατά τύχη το 1940. Μεσημεριανό γεύμα στην πόλη και ελεύθερος χρόνος, για αγορές και περίπατο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τρίτη 26/3/24  ΜΕΤΣΟΒΟ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για Μέτσοβο το οποίο είναι ονομαστό για την χειροτεχνία και την οικοτεχνία του. Επίσης είναι πατρίδα του Τοσίτσα – Αβέρωφ. Παραμονή για καφεδάκι.  Το μεσημεριανό μας φαγητό θα το έχουμε στη Καλαμπάκα, που είναι χτισμένη κάτω από τους βράχους των Μετεώρων. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο: 175€ ΓΙΑ ΜΕΛΗ  185€ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ
Επιβάρυνση μονόκλινου: 75€ ΓΙΑ ΜΕΛΗ      85€ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Μεταφορές και περιηγήσεις με  πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BYZANTIO στα Ιωάννινα με πρωινό
• Αρχηγός – συνοδός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Ο φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα
• Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
*Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί  για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος αλλά δεν θα παραληφθεί οτιδήποτε .
**Η συμμετοχή  σας στην εκδρομή είναι έγκυρη με κατάθεση προκαταβολής 80 € το άτομο  μέχρι  29/2/2024  και εξόφληση μέχρι 11/3/2024 στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς :
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN : GR 3501717290006729163941581, ΟΝΟΜ/ΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΔΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
IBAN : GR 9302600730000140201356759, ΟΝΟΜ/ΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ : ΔΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ANAΓΡΑΦΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ  ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ !

Οι θέσεις καθορίζονται από  την ημερομηνία πληρωμής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο ταξιδιωτικό γραφείο IAMOS TRAVEL  3ης Σεπτεμβρίου 11, Τηλ. 210-5200023, Email:iamostravel@gmail.com, www.iamostravel.gr.


Ο υπεύθυνος του εκδρομικού: Θανάσης Γούμενος