ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

4ήμερη εκδρομή  ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ
(ΜΠΙΤΟΛΑ-ΟΧΡΙΔΑ-ΣΤΡΟΥΓΚΑ-ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ)
22 - 25/3/24

 
1η Μέρα: Παρασκευή 22/3/24 Αθήνα – Φλώρινα-Στρούγκα
Αναχώρηση το πρωί  06.00 από 3ης Σεπτεμβρίου, στάση μετρό Ομόνοια και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό  φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό Νίκης. Μετά τις απαραίτητες διαπιστεύσεις, συνεχίζουμε μέσω Μπίτολα για να φτάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της Οχρίδας. Τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.  

2η  Μέρα: Σάββατο 23/3/24 Οχρίδα-Θέρετρο Στρούγκα
Μετά το πρωινό  θα αναχωρήσουμε για το Μοναδικό Μουσείο Νερού. Η προϊστορική πόλη στο νερό ή όπως είναι γνωστή «Η Πόλη των Οστών». Θα θαυμάσουμε ένα Πλωτό Μουσείο,  μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στήθηκε ένας Προϊστορικός Οικισμός πάνω από τον Όρμο και κατασκευάστηκε  Ρωμαϊκό Οχυρό, που βρίσκεται δίπλα στον Οικισμό και το Πλωτό Μουσείο.  Μια παραλίμνια διαδρομή μας οδηγεί στο ωραιότατο βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες, χτισμένο τον 1ο αιώνα, όπου όλη η περιοχή  ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος οι Έλληνες μοναχοί, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και την Βίβλο.  Ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την Οχρίδα περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της πόλης και την όμορφη παραλία. Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε με βόλτα στην πόλη της Στρούγκας, στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Κυριακή 24/3/24  Μαύροβο-Φαράγγι  Ράντικα 
Μετά το πρωινό μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί μπροστά μας καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντικα, δίπλα στον ποταμό Ντρίμ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων. Μέσω DEBAR  φτάνουμε στο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή, επίσκεψη και συνεχίζουμε για το Μαύροβο, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Σχετική παραμονή για γεύμα,  επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να κάνουμε μια βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της Στρούγκας. Δείπνο με διασκέδαση, διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Δευτέρα 25/3/24  Οχρίδα-Μοναστήρι (Μπίτολα)-Αθήνα
Μετά το πρωινό, αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Μπίτολα  την αρχαία Βυζαντινή Οχρίδα (το Ρωμαϊκό Βοιτύλιο,  Ελληνικό Μοναστήρι), όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Συνεχίζουμε για τη διέλευση συνόρων και επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις  για Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ :  255 € ΓΙΑ ΜΕΛΗ  265€ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ :   + 80€ ΓΙΑ ΜΕΛΗ  + 90€ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορές-περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο  DRIM HOTEL  4* κεντρικό στη Στρούγκα 
Ημιδιατροφή (3πρωινά,3 δείπνα) στο ξενοδοχείο σε μπουφέ
Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στην Οχρίδα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης( NP Ασφαλιστική)
Διόδια & ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Η κρουαζιέρα στη λίμνη Οχρίδα
Check point 25 € το άτομο
Η είσοδος στον Όσιο Ναούμ
Η είσοδος στο Πλωτό Μουσείο (εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες)
Η είσοδος και τα βανάκια για μεταφορά στον Αγ. Ιωάννη  Μπίγκορσι
Οποιοδήποτε γεύμα εκτός ξενοδοχείου
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα καθώς και τα προαιρετικά

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
*Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί  για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος αλλά δεν θα παραληφθεί οτιδήποτε.
**Για να ταξιδέψετε χρειάζεται αστυνομικές ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες τελευταίας 15ετίας ή διαβατήρια που να είναι σε ισχύ 6 μήνες πριν τη λήξη τους.
***Η συμμετοχή  σας στην εκδρομή είναι έγκυρη με κατάθεση προκαταβολής 100€ το άτομο  μέχρι  29/2/2024  και εξόφληση μέχρι 11/3/2024 στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς  :
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN : GR 3501717290006729163941581 ΟΝΟΜ/ΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΔΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
IBAN : GR 9302600730000140201356759 ΟΝΟΜ/ΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ : ΔΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ANAΓΡΑΦΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ  ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ !

Οι θέσεις καθορίζονται με την ημερομηνία πληρωμής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο ταξιδιωτικό γραφείο IAMOS TRAVEL  3ης Σεπτεμβρίου 11, Τηλ. 210-5200023, Email:iamostravel@gmail.com, www.iamostravel.gr.


Ο υπεύθυνος του εκδρομικού: Θανάσης Γούμενος