ΤΜΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα Άγραφα που κινδυνεύουν να ισοπεδωθούν από την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών», η Πρωτοβουλία Κατοίκων Αθήνας, μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων, καλεί σε συμπαράσταση έξω από το ΣτΕ, την Τετάρτη 20 Φλεβάρη στις 8.45 π.μ., καθώς εκδικάζονται οι προσφυγές της Πρωτοβουλίας κατά των δύο πρώτων αιολικών εγκαταστάσεων στα Άγραφα.

«Αντιστεκόμαστε στην επικείμενη καταστροφή των βουνών και του φυσικού περιβάλλοντος στο όνομα της "πράσινης" ανάπτυξης», τονίζει η Πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της (ολόκληρη στο συνημμένο).
Το τμήμα Ειρήνης και Οικολογίας στηρίζει τον αγώνα που δίνει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Αθήνας μέλους του δικτύου Φορέων και Πολιτών για τη σωτηρία των Αγράφων.

Θεωρούμε ότι ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας τα δάση, τα βουνά, οι θάλασσες μας δεν πρέπει να γίνονται βορά στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που πίσω  από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για πράσινη ανάπτυξη κλπ, στόχο έχουν τα κέρδη τους και μόνο αυτά.

Στεκόμαστε  δίπλα σ’όποιον αγωνίζεται για την προστασία του φυσικού μας πλούτου  γιατί η διαφύλαξη του είναι πηγή ζωής και πρέπει να μπορούν να τον απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι.

Υπεύθυνη τμήματος
Μπέη Βασιλική Τηλ: 6973983848, email: vmpei@cosmote.gr